Rød jul

Boost julestemningen med dyp rød. Rød jul er for meg tradisjon, trygt og autentisk. Det er ingen farge som lokker frem den barnslige julestemningen som rødt. Tro meg, jeg har prøvd. Jeg har hatt rosa jul, beige jul og sølv jul, men hver gang har det vært noe som har manglet. Den virkelige jule følelsen kommer ikke på plass, før de dype røde gardinene er oppe, de mørke røde lyktene tent og ikke minst godteri skåla er full av Nidar marsipan. Jeg er nyskjerrig, hva setter deg i riktig julestemning?

Tekstiler i dyp rød

Jeg har i flere år vært på jakt etter tekstiler som er farget dyp rød, i år har jeg også hatt et ønske om å bestille meg en varig lift gardin i ulltekstil med rutemønster som kan henge oppe i vintermånedene. Blir du også ekstra tradisjonell i jula?

Tradisjoner i jula

Hva skjer med at de skal dubbe om askepott og de tre nøtter. Dubbingen og tonefallet er jo endel av pakka. Blir den dubbet endrer hele tradisjonen seg. Er vi klare for det? Jeg er i grunn ikke i mot endring, forbedring og effektivisering, men jula føles hellig for meg og jeg klorer meg fast til tradisjonene som gir meg god følelsen. Jula er vel den høytiden hvor de fleste av oss har en sterk formening om hvilket mat vi skal spise, hvilken dekor som skal prege hjemmene våre, ikke minst hvem vi skal tilbringe julen med. Jeg er heldig, vi får som regel vært sammen alle som ønsker det og pynten blander ikke mannen seg så mye borti. Dersom han vel og merke får røde gardiner og noen nisser.

Juletreet

Juletreet ble i år pyntet i hvitt, sølv, rødt og gull. De hvite kulene har jeg plassert nærme stammen, for å skape dybde. De lyse fargene vil gjøre at kulene synes godt å ikke forsvinner visuelt i treet. På enden av grenene har jeg fordelt de røde kulene og plassert alt jeg kun har en av. Jeg har en av mange. På Instagram ser jeg at flere kun har 3-4 ulike varianter av kuler og pyntet hele treet med det, utrolig lekkert og gjennomført, men jeg har ikke hjerte til å droppe og vise frem mine barns kreasjoner eller kulen jeg kjøpte på reise og har et godt minne til. Derfor ender treet mitt som regel opp litt “hjemmekoselig”. Det nyeste innslaget på treet er jule rosene, blomster med glitter og  en liten klype så de enkelt kan festes på treet, jeg har i år også pyntet treet med flere amaryllis på stilk. Stilken dyttet jeg bare inn mot stammen og de har utrolig nok ligget helt i ro. Enda vi har valp i huset! Blomstene kunne gjerne vært enda større og flere, det er mulig jeg oppgraderer de til neste år.

Stjerner i vinduet

I vinduet har jeg hengt et utvalg av stjerner, det er visuelt vakkert å henge oddetall sammen i gruppe. En gruppe av stjerner forsterker uttrykket og tilfører en flott julestemning til rommet. Med burgunder fargede gardiner, rød pute i sofaen og vakre røde blomster på bordet er vi klare for å nyte julens høytid.

 

Jeg ønsker alle kunder, følgere og oppdragsgivere en riktig god jul og et godt nytt år!

Hilsen Mona