Hjemme hos Dekorist er vi sannsynligvis over gjennomsnittet opptatt av Halloween. Vi liker å dekorere, sminke, kle oss ut og ha hyggelig tid med familien. Vi skjærer gjerne ut gresskar som en Søndags aktivitet, steker salte kjerner og tenner lys for de nære kjære som har forlatt oss. Barna elsker den Amerikanske høytiden og Halloween har virkelig begynt å etablere seg i Norge.

Oppbevaring

Noen uker før Halloween finner vi frem stylingen som er pakket bort innerst i det mørke, trange loftet. Vi bor i et tyroler hus så du kan jo tenke deg… Er det forresten flere enn meg som drømmer om et eget rom til oppbevaring? Et rom hvor du faktisk kan stå rett opp og ned? Eller kanskje løsningen er dype innebygde skuffer under trappa?

Etter å ha sletet kassene ut fra loftet, er det alltid spennende å ta dekoren i nærmere øyesyn, det blir som med gjensyns gleden over julepynten og den er også ganske stor skal jeg fortelle deg. I år tok jeg en liten opprydding via Finn.no før jeg satt frem stylingen så vi kunne pynte.

Estetisk sans

Her får barn og naboer være med å pynte til Halloween så jeg skal si deg at det blir en sjarmerende mix, i begynnelsen synes jeg det var vanskelig å la de slippe til fordi jeg følte at stylingen måtte ta seg godt ut, jeg er nok litt yrkesskadet og veldig opptatt av komposisjon og interiør. At deres estetisk sans var ulik min og utviklet på et annet nivå var ikke tydelig nok for meg. Etter å ha reflektert nærmere over det er det vel begrensa hvor mange år de ønsker å være med. Så jeg har konkludert med at all engasjement er bra, erfaringene og minnene vi skaper sammen er gull verdt.

La borddekorasjonen skape historie

Stylingen bør nødvendigvis ikke være masseprodusert og av dårlig kvalitet. Vi har dog en mix hvor jeg i begynnelsen gikk til innkjøp av en ny ting hvert år, gla i salg og et godt kjøp har jeg alltid hvert. En amputert utstillings dukke har vært med oss i mange år, vanligvis har vi denne armen liggende på plenen med lys og kors som mannen min har snekret, litt creapy men som en gravplass. I år har armen blitt endel av borddekorasjonen hvor den holder en rusten hagesaks og skaper et dekorativt element. Når jeg dekorere prøver jeg meg frem og ser hva jeg synes ser bra ut, ofte underveis eller noen ganger også i forkant ser jeg for meg en historie. Så når jeg dekorerer forsvinner jeg inn i interiøret og kommer ofte i god flow om jeg får fokusere på jobben. Hvordan er det med deg, glemmer du tid og sted når du dekorerer?

Hodeskaller, lys og tørket lotus skaper en spennende og dekorativ halloween kurv

øye eple på gull bestikk med skumle detaljer

Benytt interiøret på ulike måter

Ettersom vi per nå har rikelig med pynt og er fornøyd med det vi har, ser jeg for meg at vi fremover kombinerer det mørke klassiske og rustikke interiøret vi allerede har sammen med Halloween pynten. Så i år, går vi for en vintage kombo med antikk lysestake, se den for deg med litt spindelvev og vi sklir rett inn i en horror film. Gjenbruk blomster i gamle krukker, lotusen fra 90 tallet er også på plass, utklipte spøkelser, glitter og fjas. Ettersom jeg setter pris på kvalitet fremfor kvantitet så er det en god ide og benytte den pynten du har på nye måter. Ting skal oppbevares, eller så har vi jo alltids Finn og Tise. Lise fra pengesnakk podkast har gitt meg inspirasjon til å legge ut ting jeg ikke trenger på Finn, kunne nok vært enda mer kritisk, men så er jeg jo så gla i interiør stæsj både på privaten og i jobb. Så vi får ta et steg av gangen.

Kjenner du deg igjen? Har du flere puter og lysestaker enn du egentlig har behov for?

 

Mix av gammelt og nytt

Når jeg dekker et spookie Halloween bord, vil jeg begynne med en sort duk, enten tykk papir, lin eller en tung velur. Jeg kom over en metervare for en stund tilbake som var perfekt til dette. Duken ble lagt på og under hver kuvert plasserer jeg noen filt brikker jeg har liggende. Et par tallerkner med brunt engelsk mønster, kjøpt på loppis i sin tid, blandet med nye sorte tallerkner gir en fin mix av gammelt og nytt. Perfekt ville det vært med sorte glass. Sort bestikk eller benytt gull slik som jeg har gjort her. Gull bestikket vil poppe litt ut fra den sorte duken og lager en ønsket kontrast.

Dekk Halloween bordet på 1-2-3

Når jeg dekker et bord, plasserer jeg pynten i midten av bordet. Til Halloween kan det være kult om maten infiltreres med pynten, feks. gresskar fylt med gresskar suppe, dandert med flere gresskar rundt. Noen gresskar med lys og noen bare dekorativt plassert. Fyll opp midten av bordet med interiør og spiselig dekor, hva med en bolle med creapy fingers eller hauger med skruer.

Tekstur og farger

Fargene på borddekkingen har jeg holdt i sort, oker, oransje, brunt, med et lite innslag av gull elementer. De små hodeskallene passer godt til å mixe innimellom, for å bygge borddekorasjonen i ulikehøyder. Det kan være fint å benytte flere like ting og repetere det bortover bordet feks. men totalt sett sørge for ulike teksturer og høyder. For god kontakt over bordet er det best at borddekorasjonen ikke overgår vinglasset i høyde. Skulle du ønske og plassere større oppsatser eller lignende er det praktisk å plassere de i overgang fra en kuvert til en annen.

Lykke til!