Påskestemning

 

En av de enkleste måtene å bringe påskestemning inn i hjemmet ditt, er å legge til påskepynt. Det kan være alt fra tradisjonelle påskeegg i forskjellige farger og størrelser, til påske kurver fylt med påskekyllinger eller andre dekorative elementer. Du kan bruke fjorårets egg fra påskeharen, lage et rede i dyp tallerken eller legge eggene ut på bordet i kombinasjon med levende lys. For at eggene skal ligge pent deler jeg påskeeggene og bruker kun halvparten, så de ligger stødig.  Det er da enklere og plassere dem der du vil ha dem. Til all pynt er det vakkert med friske blomster. Personlig elsker jeg å bruke naturen, som vårblomster eller kvister, til å skape en livlig og frisk atmosfære. Om du er heldig å ha en hage, ta kvister inn i god tid før påske og de vil spire inne i varmen. Sørg for friskt vann og klipp av blader som evt går ned i vannet.

 

Lys

Lys er et must for kos og hygge, den rette påskestemningen. Du kan velge å henge opp lys lenker eller bruke stearinlys i pasteller eller klare farger, dette bidrar til en lun og koselig atmosfære. Det finnes mange flotte led lys på markedet som tilfører rommet stemning. Eller du kan gå for klassiske krone lys laget av stearin.

 

Tekstiler

Tekstiler kan også spille en viktig rolle i å skape et påske inspirert interiør. Velg puter, pledd eller tekstiler i pasteller eller med påske motiver som fjær, egg eller kyllinger. Tekstiler er en enkel måte å gi soverommet eller stuen en rask oppfriskning. Rute mønsteret som for tiden er veldig populært gir et avslappet inntrykk og er perfekt når du ønsker å tilføre rommet en laidback “cottage feel”.

 

Påskens blomster

Du kan også velge å gi spisestuen en oppfriskning ved å velge påskeinspirerte servietter, tallerkner og bestikk. Dette gir en god anledning til å skape en feststemning når man spiser sammen med familie og venner. Pynt bordet med noen av påskens blomster som tulipaner eller påskeliljer, eller hva med gule mimosa ? Kjøp gjerne to buketter så det virkelig bugner av friske blomster!

 

En hyggelig atmosfære

Til slutt, husk at det er viktigste er å ha det gøy og skape en atmosfære som du og dine gjester vil nyte. Så ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige elementer for å skape den perfekte påskestemningen i ditt hjem eller din hytte. Til syvende og sist er det jo du og dine nærmeste som skal trives i deres omgivelser. Har du arvet dekor som bringer frem gode minner er disse elementene et flott utgangspunkt for videre dekor.

 

 

Lykke til og fortsatt god påske til deg!