Velg gjenbruksmaterialer med omhu

 

Når du planlegger dekorasjonene til bordet ditt, ta en titt rundt i hjemmet ditt først. Kanskje har du noen gamle stoffer, tapet rester eller bånd som kan brukes som en bordløper eller servietter. Gamle glassflasker eller syltetøyglass kan også fungere som vakre vaser for blomsteroppsatser. Å bruke ting du allerede har, ikke bare reduserer behovet for å kjøpe nye ting, det gir også en nostalgisk følelse til bordet ditt.

Lag din egen dekorasjon

En morsom aktivitet som hele familien kan delta i, er å lage egne dekorasjoner av gjenbruksmaterialer. Klipp ut hjerter eller blomsterformer fra gamle magasiner eller bruk ubrukte papirrester til å lage vakre bordkort. Dette gir ikke bare et personlig preg til bordet, det bidrar til gjenbruk og redusere mengden avfall som ender opp på søppelfyllingen. Økonomisk er det også.

Gjenbruk og resirkuler

Hvis du likevel trenger å kjøpe noen nye dekorasjoner eller servise til bordet ditt, prøv å velge produkter laget av resirkulerte materialer. Det finnes et økende antall selskaper som tilbyr miljøvennlige alternativer, enten det er servise laget av bambus eller bordkort laget av resirkulert papir. Etter festen, sørg for å resirkulere alt som kan resirkuleres for å minimere avfallsmengden. Personlig foretrekker jeg å kjøpe dekorative vintage serviser på bruktbutikken som jeg kan gjenbruke.

Legg til en personlig berøring

Det mest verdifulle med enhver feiring er den personlige berøringen. Ta deg tid til å sette sammen en spesiell spilleliste med favorittsangene til din kjære eller lag et håndskrevet kort som uttrykker dine sanne følelser. Ved å legge til disse personlige detaljene, blir feiringen enda mer meningsfull og minneverdig.

Oppmuntre til bevissthet

Ved å dekke et koselig bord med gjenbruksmaterialer til Valentines og Morsdag, oppfordrer du ikke bare til et mer bærekraftig forbruk, men du setter også et eksempel for andre. Del gjerne din erfaring på sosiale medier med emneknagger som #bærekraftigfeiring eller #dekorist_gjenbruksglede for å inspirere andre til å følge ditt eksempel.

Å feire Valentines og Morsdag trenger ikke å være en miljøbelastning. Ved å velge gjenbruksmaterialer og være bevisst på vårt forbruk, kan vi skape minneverdige øyeblikk som også respekterer planeten vår. Så la oss ta tak i denne anledningen til å vise kjærlighet ikke bare til våre kjære, men også til Moder Jord.