Tema for festen

 

Når du skal planlegge borddekkingen starter du alltid med tema og årstid, er det grillings eller stivpynta 50 års lag?

Ønsker du en sommerlig og avslappet sammenkomst kan du “leke” deg med pynt, farger og tallerkner. Kanskje legger du bestikket på samme side og strør godteri på bordet “go crazy “. Det er i en avslappet atmosfære, at man virkelig får kjenne på sommerfølelsen.

 

Sommer stemning rundt bordet, svalt og godt en sommerkveld, noe godt i koppen og salaten på bordet

 

Mix og match ulike serviser

Borddekkingen til sommerfesten bør være tilfeldig, mix og match ulike serviser, supplér med et par tallerkner fra bruktbutikken og selvfølgelig pøs på med blomster. En uhøytidelig stemning får gjestene til å senke skuldrene, nyte maten, se hverandre og glede seg over det gode selskap.

 

Gå for lik kulør

Prøv deg frem, bygg gjerne flere lag med tallerkner, gjerne ulike. Tøy servietter er vakkert, vaser, glass eller flasker i ulike høyder på midten av bordet, men husk på høyden. Så gjestene ser hverandre. Bruk gjerne samme farge på glasset. Eller ta et bevist valg på at her går vi all inn for farger –  fargebonanza. Forestill deg at det kan være dekorativt med en lilla flaske til lilla blomst osv. Når du mixer ulike farger og trenger veiledning, begynn å mix farger med lik kulør. Litt sånn at om du skal ha en søt borddekking gå for pasteller og alt vil flyte godt sammen. Det samme gjør du med fargesterke blomster og tilbehør i dette tilfelle.

 

style hatten din med vakre blomster, som denne med gul Dahlia

 

Skjulte skatter

Til denne borddekkingen fant jeg en gammel duk med blondekant, har du noe spennende tekstil du har lyst til å dra frem?

Da er tiden inne nå, en laid back borddekking tåler ulike mønster og farger, men igjen tenk på kuløren på tekstilene.

Legg tekstilet på midten av bordet, som en løper. Eller tvers over fra kuvert til kuvert. Har du mindre stykker kan du benytte tekstilet som bord brikker. Hva med å klippe de opp og frynse de litt på kanten? Litt gammel jeans look.

 

Borddekking med vintage skatter avslappet til hagefesten

Vellykket borddekking på 1-2-3

1. Velg tema  2. Finn frem duk, servise, glass, bestikk  3. Blomster fra hagen eller ditt lokale plante utsalg.

 

Lykke til!