Tips og ideer for å innrede soverommet

 

Start med farge valgene, Farger og materialer har en stor innvirkning på vår sinnstilstand og humør. Så legg gjerne litt tid i det å velge riktig fargepalett for soverommet ditt. Beroligende farger som blått og grønt er gode valg for å skape en avslappende atmosfære.  Eller kanskje liker du en lys palett som vist på bildet? Hvis du ønsker å gå for noe mer dristig, kan du velge deg ut noen farger, start gjerne med et moodboard. Jeg vil anbefale deg å bruke max 3 ulike farger og benytte disse i hele rommet. Er du ikke fult så dristig, fungerer det også å tilføre farge på en vegg, kunst eller tekstiler som gjør inntrykket spennende. Det meste handler om balanse og hvilket uttrykk du er ute etter.

 

Sengen som passer deg

Sengen er hovedfokuset i soverommet ditt, så det er viktig å velge riktig seng med en madrass som passer din kropp. En stor og komfortabel seng kan hjelpe deg å få en god natts søvn og får deg til å våkne uthvilt og klar for dagen etter. Vi har ulik kropp fasong, vekt, høyde og referanser. Så en god seng bør du alltid prøve i butikken eller showroom, om ikke annet i 10 minutter. Noen senger er kjempe myke og andre er faste og fine. Det finnes utallige varianter, fjærer, skum og tekstil. Du får tilogmed overmadrasser som holder deg varm på en kald dag og virker avkjølende på en varm. Derfor er det så viktig at du prøver.

 

Hvordan madrass foretrekker du?

Selv har jeg erfart at da jeg var yngre likte jeg å ligge mykt og godt, nå som jeg har blitt litt tyngre og har en eldre kropp foretrekker jeg en fastere madrass. Dersom du har en vendbar madrass, husk å vend den et par ganger i året, Da forlenger du levetiden til madrassen og du får brukt den på begge sider.  Støvsuging av madrassen bør også foretas når du bytter på senga. Samt at det er en fordel og benytte madrassbeskytter. Velg sengetøy som er mykt og behagelig å sove i. Du kan legge til puter, pledd og tepper for ekstra komfort. Personlig foretrekker jeg en varm og god dyne fra norsk fjær med nydelig sateng sengetøy, vinterstid er flanellen fra Halvor en favoritt.

 

Oppbevaring er alfa omega

Oppbevaring er alfa omega også i soverommet, og det er viktig å finne måter å organisere tingene dine på. Skap og kommoder er gode valg for å lagre klær og andre ting du ønsker å ha i soverommet. Hvis du har et lite soverom, kan du vurdere å kjøpe en seng med oppbevaring under, eller bruke plassen til å lagre ting du ikke trenger til daglig. Du kan også vurdere å ha en bokhylle eller noen kasser for å lagre bøker eller andre personlige ting.

 

Belysningen påvirker stemningen

Belysningen påvirker stemningen i rommet. Bruk myk og varm belysning for å skape en koselig atmosfære. Nattbordlamper er gode for å gi et mykt lys om kvelden når du leser eller slapper av, leser du ofte på sengen vil jeg anbefale at du går for en justerbar lampe med hvitt lys. Hvis du ønsker et statment og smykke til rommet, kan du vurdere å installere en taklampe eller hvorfor ikke sette inn en gulvlampe? Du kan også vurdere å legge til et dimmesystem slik at du kan justere lyset etter behov.

 

Personlig dekorasjon

Dekorasjon kan hjelpe deg å skape en personlig og koselig atmosfære i soverommet ditt. Du kan vise frem bilder eller kunstverk på veggene, eller supplere med noen grønne planter for å gi rommet en naturlig følelse. Store speil gir rommet en følelse av å være stort og åpent.

 

Oppsummering

Ved å fokusere på fargevalg, sengen, oppbevaring, belysning og dekorasjon, kan du skape et rom som gir deg en god natts søvn og en frisk start på dagen.

 

“Dekorist hjelper deg med å designe ditt drømme soverom, som tilfredsstiller dine behov”