Tema for bordekking

Aller først begynn med å velg deg ut et tema, skal du ha bursdagsfest, juleselskap eller hageselskap?

La oss si du skal ha hageselskap ved sjøen med fiskesuppe og grillet laks på menyen. De første materialene jeg tenker på da er skjell, lin, lyst og lett, avslappet og naturmaterialer. Hva forbinder du med et hageselskap?

Om du synes det er vanskelig å planlegge. Lag deg en liste som du lar ligge litt, påfør stikkord underveis når du kommer på ideer. Eller ta en brainstorming med familie eller venner.

 

Tips til dekorasjon

Tips til hva du kan bruke som dekorasjon i denne sammenhengen: Ulike skjell, sand, markblomster, ugress, grønne planter, glass i forskjellige størrelser og maritim pynt.

Er du så heldig å ha sølvtøy og noen nøytrale lin servietter er dette perfekt tilbehør, ikke la det ligge i skapet og støve ned. Sølvtøyet setter den lille prikken over i en, og sølv er jo også tross alt et naturmateriale. Hvorfor skal vi gjemme skattene våre når vi kan bruke og ha glede av dem nå.

Ha et lite lager av syltetøyglass. Gjerne samme farge på glasset, men i ulik form. Det kan varieres i det uendelige og gjør at du kan bygge blomsterdekorasjoner lavt på bordet. Noe som er en fordel for at gjestene skal kunne føre en god samtale. Klart glass kan brukes og lager en kontrast til alt dekor. Ønsker du en mørkere borddekking her kunne du ha tilført brunt glass. Det ville stått fint til linet og den brune telys holderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Material valg

Til en sammenkomst som dette er det ypperlig å bruke materialer fra hagen, evt om du ikke har hage er det jo en flott mulighet til å komme seg ut på en liten tur i forkant på stranda eller i skogen, ikke plukk med deg røtter og stein som er fredet. Du finner ofte også små dekorasjons poser til salgs i butikker som feks Bohus eller Nille. Butikkene har ofte sesong basert pynt. Nå er nok jeg over gjennomsnittet interessert i pynt, så jeg har samlet ulik pynt i kasser. En. bursdags kasse, en kasse for konfirmasjon og barnedåp osv. Kjekt å gjenbruke og ha muligheten til å låne ut om noen skulle trenge. Mye av pynten vi bruker kan brukes om igjen, på nye måter.

 

Borddekking

Det å sette seg til bords rundt et flott dekket bord er undervudert, et nydelig bord med rett tilbehør lager et godt første inntrykk og viser gjestene at du har forberedt og gledet deg til de skal komme på besøk og nyte et godt måltid. Borddekkingen er også med på å understreke <<temaet>>   bursdags borddekking , venninnekveld, eller kanskje bryllupsfest

Lett oppsummering borddekking

Tenk over hvilket tema du går for. Ta en titt i skap, hage eller natur i området, har du noe som kan passe til temaet du har valg?  Bruk det, sett tingene på bordet og lag så grupper med pynt eller strekk det i midten av bordet som en løper. Husk blomster eller grønne planter det skaper en fin kontrast til harde materialer og er alltid lekkert.