brunt kjøkken på hytte

 

alvar fra vilmers

 

hytte bad gulv fra tarket

 

 

 

 

 

 

 

 

Hytte standard

Dette var opprinnelig en gammel skogshytte bygget på 60 tallet, enkel standard med furu fra topp til tå. Flott solrik tomt, men med utfordrende fremkommelighet da veien frem til hytta er til fots eller med ro båt. Vinterstid over isen på ski.

 

Modernisert for rekreasjon

Vi ønsket å modernisere hytta så langt det lot seg gjøre, det er kun mulig med strøm via solcelle og det er ikke innlagt vann. Dette ble en moderne hytte i skogen innenfor god byggeskikk i området, vi har bevart en enkel standard. Stedet er tilrettelagt for avslapping, sosialt samspill, middager, soling på terrassen, turer i skogen og rekreasjon

 

Planløsning

Hytta er nå totalt på 60 kvm med terrasse. Inneholder 2 soverom, åpen kjøkken, stue løsning og hems. Vi har bygget på entré og sanitær rom, samt hevet tak for en luftig romfølelse og mulighet for hems.
Entre´ består av et åpent stort rom som skilles av med skyvedører. Vi har langt inn vindu i skyvedørsgarderoben for lys og for at eksteriøret skal henge sammen. Skyvedørsgarderoben er 150cm dyp, her har vi bygget opp med Elfa innredning for optimal utnyttelse av plassen samt at det skal være mulig å oppbevare, puter, redningsvester, bagasje og alt som man ikke ønsker ha flytene rundt. Ettersom hytta er relativt liten har vi valgt å bruke en del plass på oppbevaring i tilbygget. Når hytta har få kvadrat meter lønner det seg at alt har sin faste plass. Dersom ikke, blir det fort kaos.

Store kommoder og skap er valgt fjernet fra soverom og vi har heller valgt å sette inn familiekøye med skuffer fra Kvande og Nordvik,  og et praktisk nattbord med skuffer fra Hammel.

 

Interiørkonsulent

Når jeg veileder nye prosjekter og har ansvaret for det visuelle, vil mitt fokus være på at farger og materialer henger sammen, i noen tilfeller ønsker vi kontraster og andre ganger er det riktig med ton i ton. Material sammensetningen og farger er prikken over i`n, en riktig og god sammensetning kan få et prosjekt til å blomstre og skape et godt inneklima som innbyr til hygge.

 

Hvordan skal hytta brukes

Da vi startet med hytteprosjektet tenkte vi nøye igjennom hvordan hytta skulle benyttes. En lettstelt hytte, ikke for stor, men heller ikke for liten. Natur materialer var et fokus , sofaen måtte være behagelig og det skulle være plass til å invitere gjester. Jeg så for meg at fargepaletten var nøytral og at den harmonerte med naturen utenfor.

 

Materialer

Jeg har valgt slitesterke materialer, naturfiber der det har vært riktig. For å understreke en naturlig og laid back stil, samt ønske et godt inneklima velkomment. Hytta skal være funksjonell i mange år, ettersom den ligger avsides har det vært i bakhode at det som kommer hit nå blir her.

Stort fokus på oppbevaring  og plassbesparende løsninger. Utnytte utsikten på best mulig måte og infiltrere den i interiøret . Hytta er bygget på pilarer for å etterlate minst mulig avtrykk.

 

Ide collage for interiøret

Når eksteriøret var ferdig tegnet, utarbeidet jeg en ide collage for interiøret. Stilen og fargevalg har utviklet seg noe etterhvert, men jeg har hele tiden hatt collagen i bakhode. Collagen har vi benyttet parallelt  ved valg av materialer som panel og gulv til interiøret. En ide collage kan være et godt utgangspunkt. Dersom du samler ting du liker i en interiør collage eller bilde mappe også kalt mood board. Vil det bli lettere å velge materialer. Da ser du tingene opp mot hverandre og det er lettere å se om ting passer sammen og holde en stø kurs i prosjektet.

 

Uteplassen

Utvendig skal det bygges terrasse, denne skal trinnvis bygges ned fra hoved plan, grunnen til det er for å ikke sperre for den nydelige utsikten.

 

Ønsker du hjelp med ditt interiør ? Ta kontakt her.