Innekos

I grunn elsker jeg alle årstider og om du ser det store bilde så utfyller de hverandre. Uten høstens og vinterens innekos vil jeg nok ikke sette like stor pris på de sosiale årstidene vår og sommer. For jeg er vel ikke alene om å gå i hi? Det er akkurat det jeg forbereder meg på nå nemlig. Fyller opp sofaen med puter og pledd, sørger for nok stearinlys, batteri og ved, ikke bare for kosen skyld i år, vel så mye strømregninga.

Dypetoner

Farge cravingsen min endrer seg fra lyse pasteller og klare knallfarger til de dype tonene, brent oransje og nyanser av vinrødt. De dype tonene intar sofaputene og til jul ender jeg opp med burgunder, en dyp rød tone jeg synes er så utrolig vakker. Den må ikke være for lys, men akkurat passe dyp, trygg og rolig.

Interiørveiledning

Jeg får lyst til å innrede stuen, men har bestemt meg for at neste gang jeg gjør de virkelige store inngrepene hjemme, skal jeg planlegge godt. Jeg skal sørge for å gi meg selv en sikkelig god interiørveiledning med 3d visualisering og det hele. Fordi jeg er lei av bomkjøp, jeg er klar for noe varig. Om det er alderen eller tiden vi er inne i det er jeg usikker på.

Høstlig borddekking med naturmaterialer, lin, tre og kurv.

Eplekake

Når jeg bruker mer tid inne, får jeg også lyst til å bake noe godt. Eller lage store deilige gryter som denne fra Trines matblogg. Ekstra godt blir det når jeg kan benytte meg av frukt og bær fra naturen. Vi har et epletre i hagen og i år har jeg laget opptil flere eplekaker. Her deler jeg en oppskrift på Berits eplekake. Mammaen min lagde nydelig gjærbakst og kaker. Du bør prøve den!

 

Berits nydelige eplekake oppskrift

Borddekking

Borddekkingen er enkel og det er forøvrig høstens gryter også. På bordet her har jeg valgt å starte med en rutet duk, som egentlig er et 5 m langt stykke tekstil jeg kjøpte på Spar kjøp. De store rutene gir meg en sikkelig “cottage feel” og er passe avslappet for høstens borddekking. Passer også godt til høstens Oktober fest, eller hva synes du?

Glassene er produsert av Magnor, designet av den talentfulle interiørdesigneren Halvor Bakke, serviset er Mørke fra Bohus og kurv fatet er fra Loppis.

Naturmaterialer

Felles nevneren for detaljene på bordet er naturmaterialer, slik som kurv, lin og tre, Stiernholm mangotrefat fra Bohus. Jeg liker å  i bruke naturmaterialer i borddekkingen mine, det er bra for miljøet og som regel koster det ikke skjorta. Trykk her for å se en annen borddekking med naturmaterialer.

Huskeliste borddekking

Om du skal dekke til sosiale middager med venner i ditt hjem eller på hytta er det viktigste å ha i bakhode type anledning, farger og materialer. Hva skal du servere, hvordan servise trenger du, dype eller flate tallerkner? bestikk? Bør du ha brikker eller kanskje til og med dekketallerken? Jo flere lag med tallerkner, tekstiler osv jo mer høytidelig blir det tenker jeg. Skal det være enkelt, gjør det enkelt, men kombiner gjerne en stil og farger som passer sammen. For så å tilføre materialer som fremhever hverandre.


nærbilde av eple kjerne på sort servise med rutete duk

 

Høstlig borddekking med brente toner, brunt, løv, sorte glass og servise og rutete duk av interiørstylist Mona Fuhre Gulbrandsen

Jieldé  industrilampe

Lampen en original Jieldé  industrilampe med naturlig patina som opprinnelig ble designet av Jean-Louis Domecqsom på 1950 -tallet. Den har unike egenskaper og var designet for å justeres 360 grader samt at den har flere fleksible ledd som gjør at arbeiderne på fabrikken fikk justert den i den vinkelen som det var behov for. Absolutt en design favoritt hos meg, har du noen favoritter?

Jeg håper du fikk inspirasjon til å dekke et hyggelig høstbord og ønsker alle en koselig tid inne i stuen, på hytten eller hos naboen!

 

Nå kommer den kalde fine tia…